Milan ziet meer

Artikelnummer: ISBN 9789087820503
Vorige Artikel 2 van 11 Volgende
€ 8,95 (inclusief btw)

Teskt: Erik Idema, illustraties: Michel de Boer

De vader van Milan heeft de kerstversiering aan de bewoners van het asielzoekerscentrum gegeven. Bij de kringloopwinkel halen Milan en zijn vader een nieuwe oude kerstboom. Én een telescoop, waarmee Milan heel ver kan kijken. Door het raam van zijn slaapkamer ziet Milan een herberg, herders en een engel.  ‘Jij hebt teveel fantasie,’ zegt zijn vader. ‘Toch zag ik het,’ houdt Milan vol. 

Een eigentijds kerstverhaal voor kinderen van 4-7 jaar.

Formaat 210 mm x 210 mm | 32 pagina’s | Gebonden| 4-7 jaar | NUR 273/224

 

Recensies

Aandacht voor multiculturele samenleving

Milan woonde naast de sporthal waar vroeger ieder jaar een voorstelling van het kerstspel was. Nu kan dit niet meer: de sporthal is veranderd in een asielzoekerscentrum. En kerst vieren bij hen thuis wordt ook moeilijk, want papa heeft alle kerstversiering weggegeven aan de 'nieuwe buren'. Oma is daar niet over te spreken, dus gaan Milan en papa op zoek naar kerstinkopen met kleine prijsjes bij de supermarkt en de kringloopwinkel. Hier kopen ze een kerstboom, versiering en ook een telescoop. Als Milan hier doorheen kijkt, ziet hij heel bijzondere dingen: herders, mensen bij een herberg en een engel. Papa vindt dat hij heel veel fantasie heeft, maar is dat echt zo? Vierkante uitgave met op elke spread een paginagrote kleurenillustratie en een tekstblok van zo'n vijf tot tien zinnen in een leeg deel van de tekening. De kleurrijke illustraties zitten vol grappige details, waarbij poes een heel eigen avontuur beleeft. Het verhaal bevat veel dialogen en vrij korte zinnen. Leuk is dat dit eigentijdse kerstverhaal weer eens een andere insteek heeft, namelijk met het oog op wat er zich afspeelt in de samenleving zonder moralistisch of negatief te worden. En fijn dat er indirect aandacht is voor onze multiculturele samenleving. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Sandra de Jong-Eilers, NBD|Biblion

 

Geef om andere mensen

De vrolijk ogende illustraties in dit voorleesboek zijn het werk van Michel de Boer. Hij is de bedenker achter Opa Knoest en eigenaar van uitgeverij Buddy Books. De teksten zijn het werk van Erik Idema, hij heeft in het verleden theologie gestudeerd. Nu werkt hij als auteur en redacteur. Naast verhalen schrijft hij ook liedteksten en scenario’s.

Milan ziet meer is een prettig verhaal rondom de kerstgedachte (je best te doen voor de mensen in je omgeving). De vader van Milan geeft het goede voorbeeld in dit kerstverhaal en krijgt hier veel dankbaarheid voor terug. Een charmant boek voor kinderen (van 4 tot 7 jaar) met een fijne boodschap.

Sandra Hutchison, In de boekenkast

 

Origineel en leuk kerstverhaal

Er zijn talloze kerstverhalen voor kinderen en dus zou je kunnen denken dat dit er een van dertien in een dozijn is – weinig bijzonder en je leestijd niet waard. Maar dat is niet zo. Integendeel. Hoewel de echte kerstboodschap nagenoeg niet aan de orde komt, is dit originele verhaal over Milan en zijn vader die het niet breed hebben en toch een mooie kerst beleven, doordat ze genoegen nemen met weinig én zich openstellen voor de vluchtelingen in het asielzoekerscentrum lezenswaardig. En de sfeervolle, kleurrijke illustraties waarop van alles te ontdekken valt en die aanspreken, maken het boek compleet. Ik vind het een aanrader.

Daniëlle Heerens, Lievelings

© 2020 - 2022 www.buddybooks.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel