Felicia heeft altijd geluk

Artikelnummer: ISBN 9789087820688
Artikel 1 van 9 Volgende
€ 14,95 (inclusief btw)
Voorraad 5 stuks

Felicia heeft altijd geluk

Auteur: Judith van Helden

Illustrator: Iris Boter

Felicia heeft een groot probleem, en dat is dat ze altijd geluk heeft. Haar ouders zijn nog altijd verliefd op elkaar, ze woont in een gezellige buurt, ze heeft pas een prijs gewonnen tijdens een danswedstrijd, ze is nooit ziek en ze heeft nog nooit iets gebroken. Haar liefste wens is dat ze ook een keer pech heeft, net als anderen. Het is gewoon oneerlijk dat ze daar niet over mee kan praten. Haar doel is om een keer géén geluk te hebben. 

Een super grappige graphic novel van Judith van Helden voor iedereen van 10 tot 12 jaar.

135 mm x 210 mm | Gebonden | 200 pagina’s | 10-12 jaar | NUR 283

 

Recensies

Judith van Helden heeft een luchtig boek geschreven. Ze moet heel veel lol hebben gehad in het bedenken van rampscenario’s en daarna hoe ze deze om kan turnen tot succesverhalen. Het is een grappig boek. De leuke illustraties van Iris Boter versterken dit gevoel. Ik moest ook echt lachen om de avonturen van Felicia. Soms dacht ik “ah nee toch, het zal toch niet weer!”

Voor de meiden (en jongens) die een vrolijk en grappig boek willen lezen is het een echte aanrader! Ook een leuk boek voor in de klas.

TvD/CKB

Felicia heeft altijd geluk is een origineel boek voor kinderen van 10 tot 12 jaar. Auteur Judith van Helden hanteert, bij het vertellen van dit leuke verhaal, een fijne, vlotte schrijfstijl die de doelgroep ongetwijfeld bijzonder zal aanspreken. Datzelfde geldt overigens voor de heerlijke, humoristische situaties waar Felicia, door haar jacht op ‘pech’, in terecht komt. Van Helden weet zich heel goed te verplaatsen in de ‘tienergeest’ en dat maakt de beschreven belevenissen van het hoofdpersonage zo ontzettend grappig dat je er zelfs als volwassene met regelmaat om zit te grinniken. 

De keuze van het lettertype en het feit dat Van Helden ervoor heeft gekozen om Felicia haar verhaal zelf te laten vertellen (eerste persoon), maken het geheel nog aansprekender. Wat overigens ook niet onvermeld mag blijven zijn de passende en uiterst leuke illustraties van de hand van Iris Boter die het verhaal van Van Helden kracht bij zetten. 

Kortom, een kinder-/jeugdboek dat geschreven is in de geest van deze tijd en vanuit de beleving van de doelgroep.

HT-C/HTC-communicatie

Vrolijk, vol vaart geschreven verhaal, origineel, gezellig en ontspannend. De tekst is gedrukt in een onregelmatige quasi-schrijfletter en geïllustreerd met vlot getekende zwart-witte illustraties die heel goed bij de sfeer van het verhaal passen. Vrolijke uitnodigende omslagtekening. Vanaf ca. 10 jaar. 

ER-H/NBD|Biblion

 

© 2020 - 2022 www.buddybooks.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel