José Mijnals 

Wie ben je?
Hallo daar, mijn naam is José Mijnals. Ik ben sinds 1991 getrouwd met mijn lief Brian en samen hebben we drie kanjers van dochters, van 18 tot 23 jaar (in 2020). 

Welk boek heb je voor Buddy Books geschreven?
Ik ga op reis en neem je mee, een prentenboek op rijm met prachtige tekeningen van Leontine.

Hoe is dat precies gedaan?
Soms zit er een liedje in je hoofd en móet je het zingen, een zinnetje dat je móet opschrijven of een tekening die je gewoon op een papiertje móet kriebelen, of zelfs een heel prentenboek. 
Ik ken Leontine al heel lang en laatst (2020) móest ze tekenen, want er zat een prachtig prentenboek in haar hoofd. Ze bleef alleen worstelen met de teksten; haar tekeningen waren fantasierijk, maar de woorden wilden niet passen. Ik wilde graag meedenken, ik hou van stoeien en goochelen met woorden, net zo lang puzzelen totdat het klopt met de tekeningen. En wie wil er nou niet met Leontine samenwerken, ik voel me vereerd.

Heb je daar voor geleerd?
Niet echt, ik heb de pabo gedaan en hbo-Jeugdwelzijnswerk gestudeerd. Op de pabo hadden we een zeer enthousiaste docente Nederlands en daardoor ben ik opnieuw van lezen gaan houden. Voorlezen in een klas vond ik als juf heerlijk, maar nog leuker was het om ter plekke verhalen te verzinnen en dan de ideeën van de kinderen daarin te verwerken. Kinderen kunnen zo heerlijk ongeremd fantaseren. 

Waarom ben je gaan schrijven?
De laatste jaren schrijf ik vaker blogs, verhalen of gedichten, voor de Parkinsonvereniging, en ik vind dat leuk om te doen. Een aantal verhalen staan in een informatieboek en op de website die onze dochter Aimie gemaakt heeft, www.mijn-parkinson.nl. 
Schrijven, tekenen en schilderen zijn heerlijke manieren om je hoofd leeg te maken of om emoties eruit te gooien, maar ook om dingen aan een ander uit te leggen (ik blijf tenslotte een juf). Tekenen en schilderen laat ik aan anderen over, maar er zit altijd een opschrijfboekje met pen in mijn tas, voor het geval er een superzin door mijn hoofd waait. 

Wat is het mooiste verhaal dat je hebt geschreven?
Ik vond het een eer dat ik de trouwspeech voor mijn neef en zijn bruid mocht schrijven, in plaats van de trouwambtenaar. En toen mijn vriendin ging trouwen, mocht ik zelfs ambtenaar van de burgerlijke stand zijn, een eretaak. Het is leuk om voor zulke mooie gelegenheden persoonlijke teksten te mogen schrijven.

Wat doe je nog meer dan schrijven?
Naast schrijven hou ik van knutselen, klussen in huis, meubels opknappen, boksen, fietsen, badmintonnen, haken en breien.

Wat vind je van Buddy Books?
Hoe kun je nu niet enthousiast worden van die twee creatievelingen, Michel en Leontine? Nu ik voorzichtig mijn eerste stappen zet in auteursland, kan ik geen betere plek bedenken dan bij Buddy Books.

Buddy Books

De Steiger 77 (unit 16)
1351AE Almere
info@buddybooks.nl
06 22 36 35 45

Gratis kleurplaat ontvangen?

Meld je hieronder aan.
Ja, dat wil ik wel!
© 2020 - 2024 www.buddybooks.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel