Bram Kasse 

Wie ben je?
Mijn naam is Bram Kasse. Ik ben al meer dan twintig jaar smoorverliefd op mijn bruid Yvonne. We hebben samen vier kinderen gekregen, twee meisjes en twee jongens. Drie van hen zijn inmiddels in de leeftijd van beginnend tiener tot jongvolwassene. Onze jongste zoon heeft slechts elf dagen geleefd. 
Sinds een jaar zet Noodle, onze Labradoodle, in Ede huize Kasse op stelten.

Welk boeken heb je voor Buddy Books geschreven? 

  • Prins Eduardus Edje Eipetje
  • Tien verhalen van Jezus
  • Vriendje te koop

Waarom ben je gaan schrijven?
Ruim vijftien jaar geleden verzon ik als basisschoolleerkracht verhalen. De kinderen in mijn klas begonnen te bedelen: ‘U moet een kinderboek gaan schrijven, meester Bram.’ Ik had nooit kunnen vermoeden dat het vertellen zo’n vlucht zou nemen.

Wat is de leukste reactie die je op een boek hebt gekregen?
Onlangs sprak een leerkracht mij aan na een presentatieochtend. ‘Je kinderboeken zijn zo favoriet bij mijn kinderen, ik moet ze steeds voorlezen. Zo ook van de zomer op de camping. Tentje dicht, kinderen heerlijk in hun slaapzak. Toen ik na een paar hoofdstukken de tent uit glipte, zat er een heel stel kinderen buiten de tent, die gezellig meegeluisterd hadden.’

Je bent christen, hoe heeft dat invloed op je boeken?
Allereerst beschouw ik inspiratie en talent als dagelijkse cadeaus die me vanuit de hemel geschonken worden. Jezus laat zien hoe mooi het leven bedoeld is en wat de ultieme hoop is. In mijn boeken wil ik altijd liefde en hoop schetsen, want het hoort te sprankelen in een kinderleven.

Wat doe je nog meer dan schrijven?
In het dagelijks leven ben ik pedagogiekdocent op de pabo van de Christelijke Hogeschool Ede. Mijn favoriete avondbesteding is een spannend boek of een spannende film, met een onmisbaar bakje borrelnootjes in de hand.
 
Wat vind je van Buddy Books?
Michel en Leontine zijn een geweldig creatief en hartelijk stel. We scherpen elkaar door continu positief kritisch te zijn en we maken elkaars werk beter. Uiteindelijk genieten de kinderen daarvan.

Buddy Books

De Steiger 77 (unit 16)
1351AE Almere
info@buddybooks.nl
06 22 36 35 45

Gratis kleurplaat ontvangen?

Meld je hieronder aan.
Ja, dat wil ik wel!
© 2020 - 2024 www.buddybooks.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel