Irma Moekestorm 

Wie ben je en wat doe je?
Hoi, ik ben Irma Moekestorm, ik ben getrouwd met Jan en we hebben twee tienerzonen (2020). De oudste woont al op kamers en komt alleen in het weekend thuis. Naast verhalen schrijf ik stukken voor organisaties, zoals persberichten voor de krant en berichten voor websites.

Hoe ben je schrijver geworden?
Dat is eigenlijk zomaar op mijn pad gekomen. Het vak Nederlands was altijd al wel mijn favoriet op school. Na mijn schooltijd hield ik me eerst vooral bezig met het schrijven van verslagen en zakelijke correspondentie, maar ik merkte dat ik het eigenlijk veel leuker vond om teksten te schrijven: verhalen, liedjes en gedichten. Het viel me op dat, door te rijmen, er zinnen en woorden op papier komen die ik anders niet zo gauw zou gebruiken, maar die juist daardoor best origineel zijn. Het ging me steeds beter af. Aangemoedigd door positieve reacties, ben ik me daarin verder gaan ontwikkelen.

Wat vind je zo leuk aan schrijven?
Als ik schrijf, vergeet ik alles om me heen. Dat is weleens lastig, want dan vergeet ik bijvoorbeeld om eten te gaan koken. Tja … Vandaar dat ik tegenwoordig een wekker zet. Maar eigenlijk is het alleen maar heerlijk om weg te dromen in een verhaal en soms komen er dan dingen uit mijn pen die ik van tevoren niet bedacht had. Het is fantastisch om een heel nieuw verhaal te laten ontstaan! 

Wat vind je het leukste om te schrijven?
Het allerleukst vind ik het om in dichtvorm een verhaal voor kinderen te schrijven. Dat is vaak wel een puzzel, want ik vind dat er, naast een goed rijm, ook een goed ritme in de zinnen moet zitten, zodat het lekker leest. Ook vind ik het belangrijk dat je iets kunt leren van een verhaal, dus er moet een boodschap in te ontdekken zijn. Daarnaast mag het natuurlijk niet saai zijn, nee, het moet juist humor bevatten.

Vind je schrijven moeilijk?
Nee, helemaal niet! Ik zou het veel moeilijker vinden om niet te schrijven. Schrijven is het leukste wat er is! Ik zou het liefst heel de dag schrijven, ik heb altijd wel ideeën voor een verhaal of een gedicht.

Wie zijn jouw grote voorbeelden?
Annie M.G. Schmidt en Toon Hermans, vooral vanwege hun gedichten. Op het eerste gezicht lijken hun gedichten heel  eenvoudig, maar dat zijn ze echt niet.  Ze laten je lachen of zetten je aan het denken. Prachtig als je zo vol humor en passie kunt schrijven!

Welk boek heb je voor Buddy Books geschreven?
Ik heb het kartonboekje Precies Goed geschreven in rijmvorm. Het is uitgekomen in een driedelige serie voor peuters.

Wat is er zo leuk aan dit boekje?
Het maakt niet uit wat je doet of hoe je je voelt, jij bent gewoon Precies Goed. Ik vind het bijzonder dat deze boodschap al door heel jonge kinderen begrepen wordt. Regelmatig heb ik de reactie al gekregen dat een peuter wacht op dat laatste zinnetje uit het boekje en het dan hardop en stralend mee zegt: Peziezz Goed! Dat is nou exact waar ik het voor doe. Ieder kind moet dat al van jongs af aan weten. Je bent goed, je bent geliefd door jouw Vader in de hemel. Ja, het is echt een positief en vrolijk boekje geworden vol prachtige illustraties van Mariska Kalma.

Welk boek zou je nog graag willen maken?
Ik werk op dit moment (2020) aan een boek over een lieveheersbeestje, en stiekem, heel stiekem hoop ik dat Buddy Books het binnenkort gaat uitgeven. In gedachten zie ik ‘mijn’ lieveheersbeestje tot leven komen in kleurrijke illustraties. Ook dit verhaal bevat weer een mooie boodschap. Het is bestemd voor iets oudere kinderen en het is helemaal op rijm geschreven.

 

Buddy Books

De Steiger 77 (unit 16)
1351AE Almere
info@buddybooks.nl
06 22 36 35 45

Gratis kleurplaat ontvangen?

Meld je hieronder aan.
Ja, dat wil ik wel!
© 2020 - 2024 www.buddybooks.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel