Alles over Opa Knoest

Het ontstaan

In 1999 bedenkt en tekent Michel de Boer het karakter Opa Knoest met zijn huisdier Snoezepoes. Als model voor Opa Knoest neemt hij zijn eigen vader. Al tekenend ontstaat het eerste boekje: Opa Knoest bouwt een huis.

Zijn toenmalige werkgever, uitgeverij ArkMedia, waar hij als vormgever werkte, en de Engelse uitgever Angus Hudson, zien potentie in het verhaal. Het verzoek komt om nog drie boekjes te maken. Anneke Wind wordt gevraagd om de teksten te schrijven bij het idee van Michel. Zo ontstaat de eerste boekenserie van Opa Knoest: Opa Knoest bouwt een huis, Opa Knoest gaat zaaien, Opa Knoest gaat vissen en Opa Knoest krijgt hulp. Deze serie verschijnt in maar liefst tien verschillende landen. 

Mede door dit succes start Michel in 2000 als zelfstandig illustrator.

In 2004 besluit hij zijn eigen uitgeverij Buddy Books op te richten. De naam voor zijn uitgeverij ontleent hij aan die van zijn oudste zoon.

Het vervolg

Vanaf dat moment worden er meer verhalen over Opa Knoest gemaakt, met of zonder luister- en liedjes-cd. De cd’s worden geproduceerd door Marcel Zimmer en later door Robbo Music. Elly Zuiderveld, Lee Ann Vermeulen en Lydia Zimmer werken ook mee. Opa Knoest wordt ingesproken door Jan Borger.

Bibliografie

Verschenen bij ArkMedia:

  • 1999 Opa Knoest bouwt een huis (uitverkocht)
  • 1999 Opa Knoest krijgt hulp (uitverkocht)
  • 1999 Opa Knoest gaat zaaien (uitverkocht)
  • 1999 Opa Knoest gaat vissen (uitverkocht)
  • 1999 Opa Knoest-pop (uitverkocht)
  • 2000 Opa Knoest-mok (uitverkocht)
  • 2001 Opa Knoest vertelt het kerstverhaal (uitverkocht)
  • 2002 Opa Knoest beleeft bijbelse avonturen (uitverkocht)
  • 2003 Opa Knoest vertelt het paasverhaal (uitverkocht)
  • 2003 Cd Zing mee met Opa Knoest 1 (uitverkocht)
  • 2003 Cd Zing mee met Opa Knoest 2 (uitverkocht)
  • 2003 Cd Zing mee met Opa Knoest 3 (uitverkocht)

Verschenen bij Buddy Books:

  • 2004 Kerstfeest met Opa Knoest, lees- en kleurboek (uitverkocht)
  • 2007 Opa Knoest vakantieboek (uitverkocht)
  • 2009 Opa Knoest op de boerderij – prentenboek (uitverkocht)
  • 2009 Opa Knoest op de boerderij – kleurboek (uitverkocht)
  • 2010 Opa Knoest op de boerderij – puzzel (uitverkocht)
  • 2010 Opa Knoest op de boerderij – memoriespel (uitverkocht)
  • 2012 Opa Knoest helpt mee met de Dorcas voedselactie
  • 2013 Opa Knoest op de boerderij – app
  • 2013 Opa Knoest bouwt een boot
  • 2014 Kerstfeest met Opa Knoest –  prentenboek (uitverkocht)
  • 2014 Kerstfeest met Opa Knoest –  kleurboek (uitverkocht)
  • 2014 Opa Knoest vakantiedoeboek
  • 2014 Opa Knoest Megakleurplaat  
  • 2014 Opa Knoest naambord (uitverkocht)
  • 2015 Opa Knoest kanjerpakket (uitverkocht)
  • 2015 Opa Knoest glow in the darkposter (uitverkocht)
  • 2015 Kleuren met Opa Knoest – wilde dieren
  • 2015 Kleuren met Opa Knoest – boerderijdieren
  • 2015 Kleuren met Opa Knoest – oceaandieren
  • 2016 Opa Knoest en het Paasverhaal – prentenboek (uitverkocht)
  • 2016 Opa Knoest en het Paasverhaal – kleurboek
  • 2016 Opa Knoest bouwt een huis (gewijzigde herdruk)

Het succes

In totaal zijn er meer dan 250.000 boeken van Opa Knoest verkocht. En dan te bedenken dat het allemaal begon met een idee en de wens om ook eens een kinderboekje te maken. Wie had gedacht dat een oude man zo populair zou worden onder kinderen en ouders?

Dit overweldigende succes dankt Opa Knoest niet alleen aan zijn bedenker en tekenaar Michel de Boer, maar ook aan allen die aan de boeken meegewerkt hebben. Michel is nog lang niet uitgedacht en klaar met tekenen.   

Winkelwagen

Geen artikelen in winkelwagen.
© 2020 www.buddybooks.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel