Rob Meulemans

Wie ben je en wat doe je?
Mijn naam is Rob Meulemans. Ik ben jarenlang werkzaam geweest als beeldredacteur. Daarnaast was ik inzetbaar als cartoonist. Veel van mijn cartoons zijn ook gepubliceerd.  Ook heb ik een aantal kinderboekjes gemaakt. Deze gaf ik zelf uit voor familie en vrienden. Sinds ik met pensioen ben vind ik het fijn om mijn vrije tijd deels op een creatieve manier in te vullen. En dan vooral met tekenen en schilderen.

Hoe ben je illustrator geworden?
Ik heb mijn hele leven getekend. Het hoort gewoon bij mij. Voor mijn persoonlijke ontwikkeling heb ik een aantal workshops gevolgd bij een professionele illustrator. En verder moet je veel oefenen, gewoon blijven proberen. Van weggooien en weer opnieuw beginnen leer je heel veel, vooral als je weet waarom je het vorige niet goed genoeg vond.

Wat vind je zo leuk aan illustreren?
Om beeld en tekst samen te laten komen. Soms inspelen op een enkel woord. Urenlang kan ik bezig blijven aan de details in een tekening. Eerst opzij leggen en dan toch weer pakken voor een paar toevoegingen. Het blijft een uitdaging, maar wel een hele leuke!

Wie zijn jouw grote voorbeelden?
Als je een paar namen noemt, doe je de rest misschien te kort. Ieder doet zijn of haar uiterste best om tot een mooi resultaat te komen. Maar van professionals als Philip Hopman, Noëlle Smit en Alice Hoogstad, word ik wel heel enthousiast.

Buddy Books

De Steiger 77 (unit 16)
1351AE Almere
info@buddybooks.nl
06 22 36 35 45

Gratis kleurplaat ontvangen?

Meld je hieronder aan.
Ja, dat wil ik wel!
© 2020 - 2024 www.buddybooks.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel