NIEUW

Blije Baby Bijbel

Artikelnummer: ISBN 9789087820831
Vorige Artikel 4 van 4
€ 17,95 (inclusief btw)

Tekst: Irma Moekestorm, illustraties: Michel de Boer

In de Blije Baby Bijbel staan tien mooie verhalen uit de Bijbel. De verhalen zijn kort en op rijm, geschikt voor baby’s en makkelijk te onthouden. Deze Bijbel bevat mooie illustraties (zwart-wit, aangevuld met veel zachte kleuren) die uitnodigen om samen te kijken en dingen aan te wijzen. Zo kun je met je baby genieten en hem of haar spelenderwijs vertrouwd laten worden met de Bijbel. 

In de Blije Baby Bijbel staan de volgende verhalen:

1.     God maakte alles

        Genesis 1

2.     De boot van Noach

        Genesis 6-9

3.     De baby in het mandje

        Exodus 2:3-6

4.     Jona en de vis

        Jona 1-2

5.     Zingen voor God

        Psalm 150

6.     Baby Jezus

        Lucas 2:1-21

7.     Jezus en de storm

        Lucas 8:22-25

8.     De jongen met het eten

        Lucas 9:12-17

9.     De goede herder

        Johannes 10:11-14

10.    Praat maar met God

          Lucas 11:1-13

Formaat 210 mm x 210 mm | 30 pagina’s | 0-2 jaar | NUR 224 | Kartonboek

Recensie

Deze Bijbel kan wel een stootje hebben

Soms verschijnen er boeken die je vanaf de eerste bladzijde aanspreken.

De Blije Baby Bijbel is er zo één: deze stevige, kartonnen uitgave vertelt met lichtheid en warmte de kern van de Bijbelse boodschap voor de allerkleinsten.

En juist voor deze doelgroep is dit een aanwinst, omdat het aanbod voor hen nog niet zo groot is. In korte, rijmende teksten schemert de liefde van God op elke bladzijde door.

De gemoedelijk ogende illustraties van Michel de Boer dragen de teksten naar een hoger niveau. Ze roepen een fijne sfeer op en zijn uitgevoerd in zwart-wit met kleuraccenten, waarbij de contrasten fijn zijn voor zowel baby’s als iets oudere kinderen. Af en toe loopt een illustratie door over twee bladzijden, waarbij de tekst ontbreekt, maar die esthetisch juist extra indruk maakt. Opvallend zijn de vele vrolijke dieren die door het beeld huppelen.

Het boek bevat tien verhalen: naast bekende figuren als Noach, Jona en Mozes komen daarin ook het praten met en zingen voor God aan de orde.

Samen met een kind is er veel te ervaren: hoe een hamer tikt, hoe mensen lachen (hahaha), hoe een baby huilt (wheh-wheh-wheh) en het water spat. Bij het verhaal over de vijf vissen en twee broden merken we hoe het klinkt als je buik leeg is:

Al die mensen zijn bij Jezus

en ze zijn de tijd vergeten.

knor knor knor

Hoor je hun buikjes?

Het is tijd om wat te eten.

Leuk is dat de geluiden in een groter lettertype en vaak in een kleurtje zijn uitgevoerd. Niet alleen voor baby’s, maar ook voor dreumesen en peuters is dit een prachtig voorlees- en beleefboek om er steeds weer even bij te pakken. Door de ronde hoeken en het dikke karton kan de Bijbel wel een stootje hebben. Mooi om een kind al vroeg een beetje vertrouwd te laten raken met de Bijbel. Daarnaast staat dit boek ook heel mooi als decoratie in de kinderkamer

A v/d P/Nederlands Dagblad

© 2020 - 2022 www.buddybooks.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel