Willemijn de Weerd 

Wie ben je?
Mijn naam is Willemijn de Weerd. Ik ben bijzonder gelukkig getrouwd met Wilfred en moeder van vier (!) geweldige dochters. We wonen op de Veluwe en wandelen graag met elkaar in het bos.

Welk boek heb je voor Buddy Books geschreven en waar gaat het over? 
Het boek Kleine Aap en de Panda’s (uitverkocht). Het gaat over een dierentuin waar panda’s komen. Pelikaan heet ze hartelijk welkom, maar aap vertrouwt hen niet en baalt van deze beesten. Gelukkig komt het goed, want Aap ontdekt dat de Panda’s een prachtige eigenschap hebben: gastvrijheid.

Wat wil je vertellen met dit boek?
Ik wilde graag een verhaal schrijven waar kinderen, maar ook de voorlezer, van zouden gaan genieten. Het zou mooi zijn als de lezer door dit boek minder snel een vooroordeel heeft over anderen, maar net als Panda gaat ontdekken wie die anderen nu eigenlijk zijn.

Waarom zouden we dit boek moeten kopen?
Dit is een thema van alle tijden. Het kan maar zo gebeuren dat er iemand bij je in de buurt komt wonen die anders is. Of dat er iemand in de klas komt die zich niet zo gedraagt als de groep.

Waarom ben je gaan schrijven?
Omdat het zo ONTZETTEND leuk is om te doen.

Wat is de leukste reactie die je op een boek hebt gekregen? 
‘Normaal gesproken sla ik tijdens het voorlezen vaak wat zinnen en woorden over. Maar in jouw boek niet, daar staat geen woord te veel in.’

Wat doe je nog meer dan schrijven?
Samen met violiste Marieke Booy geef ik voorstellingen rondom mijn kinderboeken. Daarnaast verzorg ik ook workshops/presentaties over geloofsopvoeding.

Wat vind je van Buddy Books?
Een leuke uitgeverij. Michel en Leontine versterken elkaars tekentalent. Ik vind hun gezamenlijke werk heel erg mooi.

 

Buddy Books

De Steiger 77 (unit 16)
1351AE Almere
info@buddybooks.nl
06 22 36 35 45

Gratis kleurplaat ontvangen?

Meld je hieronder aan.
Ja, dat wil ik wel!
© 2020 - 2024 www.buddybooks.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel