Hanna Holwerda 

Wie ben je en wat doe je?
Aan mijn bureau kun je zien wat mijn werk is. Ik ben schrijver van kinderboeken op het snijvlak van kinderen, geloven, natuur en science. Het is mijn kracht om ingewikkelde onderwerpen voor kinderen te vertalen en er prikkelende opdrachten bij te bedenken. 
Wetenschapsboeken, Bijbelvertalingen – als ik aan het werk ben, omring ik mij daar het liefst mee. Wat op mijn bureau ook niet mag ontbreken is een stapel kladpapier en een etui met pennen en markeerstiften. Elk idee dat in mijn hoofd opborrelt, werk ik uit in een woordwolk. 

Welk boek heb je voor Buddy Books geschreven?
Voor Buddy Books heb ik mijn fascinatie voor de natuur mogen inzetten voor het prachtige boek Wonderlijke Wereld. In dit boek nemen illustrator Leontine Gaasenbeek en ik de kinderen mee op wereldreis. Zo ontdek je dieren die op verschillende plekken op aarde leven, zoals op de savanne in Afrika, in de bossen in het noorden van Canada, in de woestijnen van Zuid-Amerika of in het koude water van de diepzee.
Als het aan mij lag, was dit boek minimaal tien keer zo dik geworden, er is nog zo veel meer te ontdekken! Wat dacht je van het beerdiertje, de blobvis of de stermol … 
Maar als alle wonderlijke dieren waar ik door gefascineerd ben in het boek waren gekomen, was het boek misschien wel te zwaar geworden voor kinderen om op te tillen.

Waar schrijf je het liefst over?
Ik houd ervan om in een onderwerp te duiken en op zoek te gaan naar de meest bizarre weetjes en de mooiste verhalen. Dat vind ik fijn aan schrijver zijn: ik ben heel nieuwsgierig. Als schrijver mag ik altijd vragen blijven stellen en op zoek gaan naar antwoorden, het is mijn werk! 

Vind je schrijven moeilijk?
Het is niet altijd makkelijk. Sommige onderwerpen zijn ook voor mij ingewikkeld. Om iets te vertellen aan kinderen, moet je het eerst zelf helemaal begrijpen. En wat ik als schrijver lastig vind is het aantal woorden dat je mag gebruiken. In mijn enthousiasme over een onderwerp wil ik vaak alles wat ik ontdekt heb vertellen.

Waarom Buddy Books?
Buddy Books is een uitgeverij die bekend staat om zijn prachtig geïllustreerde en vormgegeven boeken. De boeken zijn met zorg gemaakt, maar ook de verhalen sluiten daarbij aan. Altijd klinkt er iets door over zorgen voor elkaar en/of de zorg van de Schepper. Deze combinatie spreekt mij aan. Ik maak graag boeken waar dit in doorklinkt én die er prachtig uitzien. 
Er zijn nog zo veel onderwerpen waar ik over zou willen schrijven. Wat dacht je van een vogel die een heel museum op stelten zet (echt gebeurd …) of bacteriën, de allerkleinste levende wezentjes op aarde. Ik hoop dat ik deze ideeën nog een keer mag uitwerken voor Buddy Books.

 

Buddy Books

De Steiger 77 (unit 16)
1351AE Almere
info@buddybooks.nl
06 22 36 35 45

Gratis kleurplaat ontvangen?

Meld je hieronder aan.
Ja, dat wil ik wel!
© 2020 - 2024 www.buddybooks.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel