Elise Mannah 

Wie ben je? 
Wie ben ik … Eh … heb je even? Laat ik de samenvatting maar geven: Ik ben Elise Mannah en ik ben geboren en getogen in Alkmaar. Ik ben getrouwd met Arjen en we wonen in Gouda.

Welk boek heb je voor Buddy Books geschreven en waar gaat het over? 
Ik heb de serie Gak en Wout geschreven (uitverkocht). Samen beleven ze in en rondom het huis van alles. In Het zaadje wordt het geduld van Gak en Wout op de proef gesteld, omdat het wel erg lang duurt voordat het zaadje uitkomt. In Het ei stopt Gak haar ei in de grond, omdat ze denkt dat het dan gaat groeien. Gelukkig zorgt Wout ervoor dat Gak op haar, weer uitgegraven ei gaat zitten. In Gak en Wout in bad is Wout op zoek naar Gak. Hij kan haar nergens vinden, totdat een spoor van modderpootjes hem naar de badkamer leidt. Eén keer raden wie hij daar in bad ziet zitten …

Wat wil je vertellen met deze serie?
De boekjes gaan over vriendschap, verwondering en geduld. Aan het eind van elk boekje staat een kort dankgebed. Ik vind het mooi om aan de alledaagse dingen die Gak en Wout meemaken een dankgebed te koppelen. Zo leren de kinderen God te danken voor kleine dingen.

Waarom zouden we deze serie moeten kopen?
Waarom denk je? Omdat Gak en Wout te leuk zijn om niet te leren kennen! En de illustraties die Michel de Boer bij de verhalen heeft gemaakt zijn echt fantastisch. Ze trekken je de verhalen binnen en brengen Gak en Wout tot leven.

Waarom ben je gaan schrijven?
Stiekem had ik al een tijdje de droom ooit eens kinderboeken te gaan schrijven. Maar omdat ik bezig was met liedjes schrijven en zingen, leek het me beter om deze droom eventjes te parkeren en er over een jaar of vijf mee aan de slag te gaan. Totdat Michel de Boer me uitdaagde … ’Schrijf eens wat verhalen, dan kijk ik of ik er wat mee kan.’  Nou, dat ben ik toen gaan doen. Michel was direct weg van Gak en Wout en binnen een paar maanden gaf Buddy Books hun eerste avontuur uit. Zo snel kan het gaan! Geweldig vond ik het. Geweldig vínd ik het! 

Wat is de leukste reactie die je op een boek hebt gekregen?
Ik geloof dat dat toch die van mezelf was, haha! Toen ik het eerste boekje in handen had, stond ik letterlijk te springen in de huiskamer. Maar de reactie van m’n kleine neefje was ook aandoenlijk. Had je bij moeten zijn …

Wat doe je nog meer dan schrijven? 
Ik ben zangeres! Meer info: zie www.elisemannah.nl. Haha, even een subtiel reclameblokje tussendoor.

Wat vind je van Buddy Books?
Een frisse, daadkrachtige uitgeverij van PRACHTIG geïllustreerde boeken!

 

Buddy Books

De Steiger 77 (unit 16)
1351AE Almere
info@buddybooks.nl
06 22 36 35 45

Gratis kleurplaat ontvangen?

Meld je hieronder aan.
Ja, dat wil ik wel!
© 2020 - 2024 www.buddybooks.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel